Välkomna att anmäla er till Folk Flute Academy’s sommarkurser 2022! 

Två spelkurser nivå 1 & 2 

Spelkurserna riktar sig till dig som vi lära dig folklåtar och komma vidare i ditt spel, nivå 1 och nivå 2. Båda spelkurserna innehåller låtutlärning på gehör och ensemblespel. Du får även hjälp med din teknik för att komma vidare. Dessutom två workshops med Jean Pierre Yvert, sälgeflöjt och Stefan Ekedahl, Evertsbergspipa fredag förmiddag och eftermiddag. Piporna vi kommer att använda är Härjedals- eller Månmarkapipa i A, samt Offerdals- eller Åspipa i G-dur. Under kursen har du möjlighet att låna och/eller köpa Gunnar Stenmarks pipor till rabatterat pris. 

Det är först till kvarn som gäller och vill man vara säker på att komma med så måste man anmäla sig så snart som möjligt.

Förutom kurserna så kommer har vi också följande aktiviter: 

Pipbyggarträff 

Lördagen den 13 augusti 10–17. Moderator Gunnar Stenmark. Seminarier med Jean Pierre Yvert (sälgeflöjt) och Stefan Ekedahl (Evertsbergspipa) där de berättar och visar hur de tillverkar sina instrument. Martin Harborg och Anna Cederquist presenterar ett av musikgruppen SKROTs projekt ”Ta i trä” där barn och pedagoger i förskolan ska lära sig att bygga sin egna musiklekplatsutrustning. Diskussionsforum där man utbyter erfarenheter och tankar kring byggande av musikinstrument.  

Barnkonsert ’Valltrall och pipdrill’ 

Ett program för barn med Louise Fladvad, lördag den 13 augusti
(separat annons och anmälan kommer). 

Konsert ’Luften är fri’ 

med Jens Comén och Göran Månsson, på Eldnäset lördag den 13 augusti kl 19.00

10-12 augusti: Spelkurs nivå 1 (för de är på nybörjarstadium eller inte kommit så långt i sitt spel ännu) med Emma Grut, Göran Månsson & gästlärare Gunnar Stenmark. Max 15 deltagare. Pris 3500 kr 

12-14 augusti: Spelkurs nivå 2 Fortsättningskurs för högre nivå med Johanna Bergman, Dan Lundberg, Göran Månsson & Gunnar Stenmark. Max 15 deltagare. Pris 3500 kr

  • I kurspriserna ingår boende och måltider
  • Konserten 13 augusti med Jens Comén och Göran Månsson ingår också i priset
  • Sista anmälningsdag: 1 juli


13 augusti Pipbyggarträff med Jean Pierre Yvert, Stefan Ekedahl, ’Skrot’ och Gunnar Stenmark
Max 15 deltagare Pris 1000 kr (lunch och middag ingår men ej boende). Boende kan man t ex boka på Haverö hembygdsgård.

Anmälan och frågor

HÄR anmäler du dig till den kurs du önskar! OBS, bindande. Sista anmälningsdag: 1 juli

Kurserna arrangeras i samarbete med studieförbundet Kulturens