Upptäck Medelpad – Värt att veta för besökare och turister

academy2013(foto-www.mediastrom.se)-1201

Utsikt från Flottningsmuséet i Kölsillre, Haverö

treecabins-1

Övernatta i Haverös Trädhus

’Öarna Trädhus i Haverö’ är ett nystartat projekt: Ett trädhus på en av Haverns öar. Det är möjligt att hyra övernattning maj till oktober – en fantastisk upplevelse av naturen och stillheten i Haverö!

För mer information, kontakta oss   070-616 21 21

 

Pilgrimsvandra på S:t Olavsleden

S:t Olavsleden går 564 km från Bottenhavet till Atlanten. Den svensk-norska leden startar i Selånger utanför Sundsvall, där Olav Haraldsson i början av juli 1030 landsteg efter några år i rysk landsflykt. Han gick med sin här till Norge för att kristna landet och ta tillbaka kungatronen. Leden utsågs 2010 till ”Cultural Route of the Council of Europe”.

map(www.stolavsleden.com)-1Färden tog slut i Stiklestad, där Olav blev dödad i ett fältslag den 29 juli. Sedan Olavs kropp flyttats till Nidaros, dagens Trondheim, började den mäktiga Nidarosdomen byggas. Gravplatsen började locka pilgrimer från hela Europa.

S:t Olavsleden går i ett varierat landskap med stora skogar, älvdalar, öppet odlingslandskap och höga fjäll fram till den blågröna havsfjorden i väster. Leden uppdelad i fem etapper med drygt tio mil i varje. Startpunkter är Selånger, Borgsjö, Östersund, Åre, Stiklestad och med avslut i Trondheim.

Läs mer på: www.stolavsleden.com